Matija Gorjanec - Predavanje Kako reći ne

Matija Gorjanec

Bok, moje ime je Matija, Matija Gorjanec. Prije 17 godina dogodila mi se teška prometna nesreća. Bila je normalna subotnja večer i frend i ja smo izašli van na motoru. Bili smo na tulumu gdje smo se napili i bezazleno krenuli dalje. Nisam računao da će mi to biti zadnja vožnja na motoru. Nakon dva tjedna budim se u bolnici iz polukome.

Sa 17 godina ostao sam oduzet od prsa naniže i od onda koristim invalidska kolica. Kako sam rastao i oporavljao se od nesreće, počeo sam opet pomalo izlaziti te se družiti s novim društvom koje je ponekad konzumiralo razne vrste droga. Mlad i naivan, ušao sam u svijet droge ne misleći na sutra! U to vrijeme dobio sam veliku odštetu, kupio crni BMW, imao novaca, prekrasnu djevojku i iz toga da sam prije dvije godine slomio kralježnicu i završio u kolicima, život mi se okrenuo na “bolje”.

matija gorjanec prevencija ovisnosti

Posljedice

Nakon par godina drogiranja kao povremeni konzument nisam se smatrao ovisnikom, no postao sam točno to, upoznao sam pravo lice droge. Nisam više funkcionirao normalno. Na početku, kao i uvijek, droga je bila jako zanimljiva, ali došlo je i vrijeme kad sam žeo što sam sijao, kad je moje psihičko stanje bilo u rasulu i kad više nisam mogao bez droge, iako sam želio prestati.

Navlakuša

Na početku, kao i uvijek, droga je bila jako zanimljiva, ali došlo je i vrijeme kad sam žeo što sam sijao, kad je moje psihičko stanje bilo u rasulu i kad više nisam mogao bez droge, iako sam želio prestati. S 22 godine moj život je bio sve samo ne život! Razumijevajući da ne mogu tako dalje i da sve što me okružuje me zapravo ne ispunja odlučio sam potražiti što je to što me ispunja.

Matija – Kako reći ne

Danas sam neporočan i slobodan od poroka i razumijem da poroci uzimaju puno više nego što mladi misle! Svjestan te realnosti koja je oduzela moje zdravlje i koja je sve više dostupnija i normalnija mladima, želim vam ispričati svoju priču kroz predavanje ”Kako reći ne?” Želja mi je upozoriti mlade na opasnost poroka i ponuditi im nešto što im može promijeniti živote i sačuvati ih od svega što ih želi uništiti.

Matija Gorjanec

Gdje sam sve bio? →